Implantologija

Ugradnja dentalnog implantata savremena je metoda rješavanja djelimične ili potpune bezubosti kao i nedostatka jednog zuba.

Dentalna implantologija je stomatološka disciplina koja se bavi ugradnjom implantata u bezubu kost gornje i donje čeljusti kako bi se nadomjestio korijen izgubljenog zuba. Dentalna implantologija stara je skoro 40 godina i možemo reći da je danas potpuno usavršena i etablirana stomatološka disciplina. Ona je znanstveno utemeljena, eksperimentalno i klinički potvrđena i tehnološki usavršena multidisciplinarna struka, objašnjava stručni tim poliklinike Imed. Dentalna implantologija objedinjuje biologiju, biomehaniku, kirurgiju, protetiku, parodontologiju, estetsku stomatologiju i zubotehnički laboratorij. Samo cjelovito poznavanje svih segmenata dentalne implantologije osigurava njenu kvalitetnu i sigurnu kliničku primjenu u svakodnevnom radu sa pacijentima, kažu stručnjaci poliklinike Imed. Radi se o najkopleksnijem obliku stomatološke terapije koja zahtijeva posebnu educiranost stručnjaka i adekvatnu tehnološku opremljenost ordinacije i laboratorija. Implantatima se rješava nedostatak jednog ili više zubi, pri čemu implantat služi kao nosač za protetske nadomjestke.
Implantat je mali vijak koji se ugrađuje u kost gornje i donje čeljusti i služi kao zamjena za korijen izgubljenog zuba. Riječ je o “umjetnom” korijenu, izrađenom od plemenitog metala titana, koji je najbiokompatibilniji materijal za ljudsku kost. Pritom treba razlikovati implantat od štift, kažu Imedovi stručnjaci. Dok se implantat ugrađuje u ljudsku kost kao zamjena za korijen, štift se stavlja u korijen postojećeg zuba kako bi se zub nadogradio ukoliko je prekratak.

Implantološki tim poliklinike Imed nudi rješenja i za najzahtjevnije slučajeve u dentalnoj implantologiji, kao što su slučajevi pacijenata sa potpunom bezubosti, promijenjenim međučeljusnim odnosima i nedostatnom alveolarnom kosti te slučajevi nadomjestka zuba u estetskoj zoni gornje čeljusti.

Evili & Dentes © 2023. All rights reserved.